חג הטיגונים🔥
“פרשקי” גאורגי
חג שמח🙏
פרשקי
מתכון חני קונאשוילי
ל 15 יחידות
המרכיבים-
500 גרם קמח
1כף שמרים יבשים
1 ביצה(אפשר בלי)
3/4 כף סוכר
כוס וחצי מים פושרים
1/4כוס שמן
כפית מלח.
אופן ההכנה –
לשים בקערת מיקסר שמרים ,קמח ביצה סוכר ולהוסיף בהדרגה שאר החומרים .
ללוש לבצק דביק מעט.
למרוח כף שמן מעל הבצק
לכסות ולהתפיח כשעה.
להוריד נפח ולהתפיח עוד חצי שעה.
להוריד נפח לחלק לכדורים קטנים לגלגל במעט קמח.
לחכות 10 דקות.
להתחיל עם הכדור הראשון
לפתוח לעיגול על משטח מקומח.
אני פותחת עם הידיים שמה במרכז לרוחב מילוי.
סוגרת בצביטה מתקבלת סירה.
את הקצוות מעט מהדקת מסובבת על התפר מגלגלת מעט.
להניח על משטח מקומח.
לטגן בשמן חצי עמוק.
מילוי בשר:
לטגן במחבת עם מעט שמן
2 בצלים קצוצים דק עד לשקיפות.
להוסיף 500 גרם בשר טחון לערבב ולפורר עם מזלג שלא יהיו גושים.
להוסיף מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. לטגן כ10 דקות.
לכבות את האש להוסיף כף שום כתוש.
לקרר לפני מילוי.
מילוי גבינה:
1גבינת טוב טעם
1גבינת חמד
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה
1כף קמח
לערבב ביחד.
למילוי תפוחי אדמה:
לבשל תפוחי אדמה ולמעוך לפירה.
לטגן בצל גדול להזהבה מלאה.
להוסיף לפירה להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.
לקרר לפני מילוי.
בהצלחה חני❤