פיתות ארוכות שכיף למלא בהם הכל.
הפיתות בצורת אליפסה
רעיון מדליק לפיצה בצורה שונה
ממלאים כל טוב אבל לרוחב !
מאת טובה ניסים
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
כף מלח
2 וחצי עד שלוש כוסות מים
אופן ההכנה –
בקערה לשים את הקמח סוכר והשמרים.
לערבב ולהוסיף את המים ללוש ולהוסיף לבסוף את המלח.
להגיע לבצק רך ולא דביק.
לכסות להתפיח שעה עד הכפלת נפח במקום חמים.
לגלגל ל16 כדורים .
ובמערוך לרדד לאורך לצורת אליפסה עובי לא דק שיצאו בשרניות.
להניח על גבי נייר אפייה .
(אפשר להכין גם בסיר גריל חשמלי) או לאפות בתנור
תנור לחמם על טמפרטורה 250 מעלות.
מניחים בכל פעם 3-4 פיתות על תבנית עם נייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש על 250° (במדף העליון ביותר בתנור) במשך 3-4 דקות.
הופכים את הפיתות ואופים עוד 3-4 דקות.
שומרים מתוך מגבת