מבטיחה זו העוגה הכי טעימה שיש
תהנו ממנה כמו שאני אוהבת אותה
משתפת מתכון – מיטל ישראל
העוגה הלבנה של שרה בן דוד
המרכיבים-
3 כוסות קמח
1 וחצי כוס סוכר
200 גר’ מרגרינה/מחמאה/חמאה
2 אבקת אפיה
5 ביצים
כף רום
כף תמצית וניל
1 סוכר וניל
קורט מלח
מעט מיץ לימון
ריבת תות (לא הקונפיטורה עם הגושים)
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה-
בקערה מרככים במיקרו את החמאה /מרגרינה,
מפרידים 4 ביצים,
מוסיפים לקערה , ביצה שלמה ו4 חלמונים, הרום קצת לימון והתמצית וניל,
מוסיפים בהדרגה את הקמח 3/4 כוס סוכר א. אפיה והסוכר וניל ומעבדים במיקסר או ביד עד שמקבלים בצק יפה.
מחלקים ל 2 חלקים, מרדדים בתבנית מלבנית בינונית ,
חלק אחד.
מורחים ריבה מעל הבצק .
ואת החלק השני מרדדים על נייר אפייה ומכסים את הכל מלמעלה.
אופים בתנור על 180 מעלות תלוי בתנור, ל30 דקות בערך, עד שטיפה מזהיב, מוציאים להתקרר.
בינתיים שמתקרר מקציפים את החלבונים שנשארו, עם 3/4 סוכר שנשאר, אחרי שהקצף יציב מוסיפים לו גם קצת לימון (הלימון לוקח את הריח של הביצים) מורחים על הבצק האפוי, מפזרים סוכריות ומכנסים לתנור לעוד רבע שעה על 180 מעלות.
כשהעוגה עוד חמה חותכים לריבועים, ובתאבון..
אחת העוגות הטעימות שקיימות
אפשר להוסיף לקצף קצת קוקוס או אגוזים טחונים