הנה לכם עוגת שיש תפוז מושלמת לקראת שבת
מאת – שולמית אורלב קרבקי
המרכיבים –
7 ביצים
1 וחצי כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
חצי כפית גרידת תפוז
שקית אבקת וניל
שקית אבקת אפייה
2 וחצי כוסות קמח
2 כפות קקאו
אופן הכנה –
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
משמנים תבנית עגולה גבוהה בחמאה או שמן קנולה/
מפרידים את הביצים,
ומקציפים את החלבון עם כוס סוכר.
את החלמונים מקציפים עם חצי כוס סוכר
ומוסיפים לחלמונים את השמן בהדרגה תוך כדי הקצפה.
לאחר מכן מוסיפים את אבקת האפייה וסוכר הוניל, גרדת התפוז
ואת הקמח ומערבבים.
מערבבים יחד עם החלבונים ומוסיפים את מיץ התפוזים בסוף.
מוציאים כוס אחת מהבלילה ושומרים בצד.
את היתר מוזגים לתבנית המשומנת ומוסיפים את הקקאו
לכוס שהשארנו בצד.
שופכים מסביב לבלילה של העוגה ובעזרת קיסם או כפית עוברים על זה בסיבובים.
אופים כ 40 דקות והופכים אותה על צלחת הגשה לאחר שמעט התקררה ומצננים
בהצלחה!