קטגוריות
Uncategorized דגים קציצות ראש השנה

קציצות טעימות של פעם בחיים

אבי שריד

פעם שהיינו ילדים קטנים היה לנו בבית הספר חדר אוכל והיו מכינים שם את קציצות הפילה האלה , אז שיחזרתי את העבר המתוק הזה.

המתכון – מאת אבי שריד
קציצות פילה של פעם.

המרכיבים

חבילת דגי נילוס בוואקום וחבילת דגי מרלוזה

בצל יבש

שום

פרוסות לחם רטובות

כוסברה

פטרוזיליה

6 ביצים

גזרים

פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

אפשר עוד תבלינים גם אחרים

כמו כמון ,כורכום פפריקה

אופן ההכנה

מרתיחים את הדגים במים.מרגע ההרתחה 12 דקות , מסננים במסננת במים קרים.

מורידים את הדגים למשטח עבודה ומפוררים אותם עם מזלג , בהרתחה הזו משיגים שני דברים , אין צורך לטחון והריח מתפוגג.

מכניסים לקערה ומוסיפים 2 ראשי שום כתושים,7פרוסות לחם החלק הרך להרטיב ולסחוט.

חבילה גדולה של כוסברה, אפשר גם פטרוזיליה ,5 בצלים מגורדים  3 גזרים מגורדים דק , 6 ביצים (לארג’) פרורי לחם לפי הצורך כחצי כוס  ,מלח ופלפל שחור.להכניס למקרר לשעה ואחר כך לגלגל קציצות לטגן בשמן עמוק .יצאו לי 80 קציצות

*אפשר להפחית כמות לחצי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *