פעם שהיינו ילדים קטנים היה לנו בבית הספר חדר אוכל והיו מכינים שם את קציצות הפילה האלה , אז שיחזרתי את העבר המתוק הזה.
המתכון – מאת אבי שריד
קציצות פילה של פעם.
המרכיבים –
חבילת דגי נילוס בוואקום וחבילת דגי מרלוזה
בצל יבש
שום
פרוסות לחם רטובות
כוסברה
פטרוזיליה
6 ביצים
גזרים
פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
אפשר עוד תבלינים גם אחרים
כמו כמון ,כורכום פפריקה
אופן ההכנה –
מרתיחים את הדגים במים.מרגע ההרתחה 12 דקות , מסננים במסננת במים קרים.
מורידים את הדגים למשטח עבודה ומפוררים אותם עם מזלג , בהרתחה הזו משיגים שני דברים , אין צורך לטחון והריח מתפוגג.
מכניסים לקערה ומוסיפים 2 ראשי שום כתושים,7פרוסות לחם החלק הרך להרטיב ולסחוט.
חבילה גדולה של כוסברה, אפשר גם פטרוזיליה ,5 בצלים מגורדים 3 גזרים מגורדים דק , 6 ביצים (לארג’) פרורי לחם לפי הצורך כחצי כוס ,מלח ופלפל שחור.להכניס למקרר לשעה ואחר כך לגלגל קציצות לטגן בשמן עמוק .יצאו לי 80 קציצות
*אפשר להפחית כמות לחצי