קטגוריות
עוף

החורף חזר ובגדול – מתכון לחמין מקרוני לשבת חורפית

 

Sheila Urieli
חמין עוף מקרוני זה סיר מטורףףף
החורף חזר ובגדול – מתכון לחמין מקרוני לשבת חורפית
אמא’לה… מזה הדבר הזה 😋
כמה שזה יוצא טעים

מאת –Sheila Urieli

את החמין שמים על פלטת שבת .

אחר כך הופכים ומגישים.

המרכיבים-

חבילה מקרוני – ספגטי עבה

4-5 שוקיים /כרעיים /פרגיות

בטטה גדולה פרוסה

גמבה פרוסה

2 תפוחי אדמה פרוסים

3 בצלים

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה –

חמין מקרוני עם שוקיים בטטות גמבות ותפוא 😋
מפזרים על השוקיים מעט תבלינים.
טיגנתי את השוקיים 5 דקות בכל צד ושמתי בצד.
לאחר מכן טיגנתי את 3 בצלים להשחמה יפה והוצאתי אותם לצד.
הבאים בתור – מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה ,הבטטה והגמבה.
באותו הזמן בישלתי ספגטי במים רותחים עם מעט מלח ואחרי שמבושל  סיננתי .
לתבשיל לא מוסיפים מים, הוא מתבשל מהאדים שנוצרים בסיר . 
תיבלתי הספגטי רק במלח ופלפל ופפריקה מתוקה ומעט שמן זית.
בסיר שמתי נייר אפייה.
סידרתי שכבה של הירקות , על הירקות חצי מכמות הספגטי
עליו המון בצלים מטוגנים, מעל את השוקיים ואז מה שנשאר מהספגטי. סוגרים היטב עם נייר אפייה ומעליו מכסה .
מניחים על הפלטה לכמה שעות או לילה .
בהצלחה ובתיאבון 😋

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *