קטגוריות
Uncategorized

עוגת קוקוס ושוקולד קלה ללא גלוטן – עוגת פסח מנצחת וקלה

 

רונית אזרד בוקובזה
רוצים עוגה שהיא בעצם קינוח טוב לפסח?
שאני מכינה אותה כבר עשור בחג הפסח או בכלל.
ללא קמח ועל בסיס של קוקוס במקום הקמח
חלבית או פרווה.
זהירות :מתחסלת תוך דקה…😉
רונית אזרד בוקובזה
המרכיבים-
לתחתית-
100 גר קוקוס
3 ביצים להפריד (רק החלבון) חלמונים לשמור בצד לשוקולד
2 כפות סוכר טחון
לשכבות השוקולד-
1 שוקולד מריר
1 שוקולד חלב (או 2 מריר)
חלב כרבע כוס או מים או חלב סויה
3 חלמונים
לשכבת הקרם-
שמנת מתוקה גדולה או צמחית 2
אינסטנט ווניל
כפית שטוחה של נס קפה
כוס חלב או סויה או מים כרבע כוס
לשכבה העליונה קוקוס קלוי 100 גר
אופן ההכנה-
מקציפים את החלבונים עם הסוכר
מקפלים את הקוקוס
משמנים תבנית בינונית או עגולה
מיישרים ואופים בחום בינוני עד הזהבה
מצננים ומכינים את שכבות השוקולד
ממיסים במיקרו או על גז בקלחת מחממים  את השוקולד וחלב
מערבבים ומוסיפים כפית דבש
מחכים מעט ומוסיפים את החלמונים ומערבבים במהירות .
מקררים
מורחים מחצית וקצת מהכמות מעל שכבת הקוקוס האפויה,
ומקפיאים.
עכשיו מקציפים את השמנת המתוקה
עם כל החומרים לקרם.
מוציאים מהמקפיא את מה שהקפאנו מורחים ומיישרים קרם ומורחים את השוקולד המומס שהשארנו בצד
קולים 100 גר קוקוס לזהוב על אש בינונית ולא חזקה תוך כדי ערבוב. שימו לב לא לשרף.
לפזר עם הידיים על השכבה ולהקפיא ל 4 שעות לפחות.
להוציא לפני ההגשה.
לא לרכך מידי ולא לאכול קפוא מידי .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *