קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

מתכון לפחזניות מדהימות מתכון מנצח תמיד מצליח !

 

חני קונאשוילי
פחזניות ❤
מתכון של חני שתמיד מצליח
המרכיבים-
1כוס מים/(חלב 240 מיל)
2 כפות סוכר
1סוכר וניל
רבע כפית מלח
100 גרם מחמאה/חמאה
4 ביצים L
כוס קמח
אופן ההכנה-
לשים על האש הכל חוץ מהקמח והביצים עד שהכל נמס.
להוריד מהאש לשפוך  כוס קמח (240 מיל).
להחזיר לאש לדקה וחצי ולערבב בכף עץ עד שזה הופך לכדור בצק שנפרד מהדפנות .
להוריד מהאש לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבל כמה דקות. ככה הבצק מתקרר.
להוסיף כל פעם ביצה טרופה. כשהביצה נטמעת להוסיף את הביצה השנייה וכך ביצה שלישית.
****טיפ חשוב את הביצה הרביעית לטרוף וכל פעם להוסיף קצת כי אולי לא צריך את כל הביצה. רק עד המירקם הרצוי*****
המרקם הוא בדיקה של הבצק בין שתי אצבעות שהוא נמתח ולא נקרע.
לשים בשק זילוף עם צנטר כוכב .
על נייר אפיה לזלף צורה הרצויה עם מעט מרווחים.
לאפות בחום 180 מעלות טורבו.
כ 30 דקות.
אני אוהבת אותן שזופות.
לכבות את התנור לפתוח את הדלת לשים כף עץ כדי שכל האדים יצאו.
להשאיר את הפחזניות כ 5 להתקרר בתנור הפתוח.
לעשות חור קטן בתחתית הפחזנייה.
למלא את הפחזניות עם צנטר עם פיה דקה בנדיבות עד שזה ממש מתמלא.
לפדר באבקת סוכר
לשמור במקרר.
לא מכוסה
**כוס מדידה 240 מיל***
**לא לפתוח תנור בזמן אפיה**
*** אפשר לקשט בשוקולד או לפדר באבקת סוכר***
לקרם:
1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צימחית לפרווה
חצי כוס חלב/לפרווה חצי כוס חלב סויה או מים
חצי כפית מחית וניל/ 2 סוכר וניל
חבילה פודינג וניל(4כפות)
להקציף לקצף יציב.
***בקרם פרווה מוסיפה גם כפית תמצית וניל****
***הפעם עשיתי קרם פטיסייר***
מתכון קרם פטיסייר –

לפסח אפשר להשתמש בקמח תופח של פסח או בקמח ללא גלוטן

  • חצי ליטר חלב
  • חצי  מקל וניל חצוי לאורכו או כפית מחית – תמצית וניל איכותית
  • 3 חלמונים
  • 75  גרם סוכר
  • 25 גרם קורנפלור
  • 25 גרם חמאה

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני, מביאים את החלב ווניל לסף רתיחה. אם משתמשים בתמצית וניל, מוסיפים אותה בשלב מאוחר יותר.
  2. בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
  4. כאשר החלב כמעט רותח, מורידים מהאש מקררים כדקה ואז יוצקים אותו בהדרגה לתוך תערובת החלמונים, תוך טריפה מתמדת.
  5. מעבירים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך טריפה מתמדת, עד שהקרם מסמיך ומבעבע.
  6. מבשלים עוד דקה, תוך כדי טריפה מתמדת.
  7. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים עד שהיא נמסה ומתקבל קרם חלק.
  8. אם משתמשים בתמצית וניל, מוסיפים אותה בשלב זה.
  9. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד (יש להצמיד את הניילון לפני הקרם כדי למנוע היווצרות קרום) ומצננים במקרר לפחות שעתיים, או למשך הלילה.

טיפים:

  • חשוב לטרוף את הקרם כל הזמן במהלך הבישול, כדי למנוע היווצרות גושים.
  • אם נוצרו גושים, ניתן לסנן את הקרם דרך מסננת דקה.
  • ניתן להוסיף לקרם טעמים נוספים, כגון שוקולד, קפה או לימון.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *