
סוף סוף מצאתי שיטה שהנייר כסף לא ידבק לציפוי
עוגת שוקולד נמוכה, פשוטה וטעימה מאוד!!
מאת – ליאור ראומי אוחיון
המרכיבים –
כוס שוקולית
כוס קמח
5 ביצים
שקית אבקת אפייה
כוס סוכר
כוס שמן
שקית אבקת סוכר וניל
לסירופ:
כפית נס קפה
2 כפיות סוכר
חצי כוס מים רותחים
לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה –
תחילה נחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות.
בקערה גדולה נערבב יחד את הביצים והסוכר.
לאחר מכן נוסיף את השמן ואז נצרף את כל שאר מרכיבי העוגה עד איחוד.
נשפוך לתבנית חד פעמית מרובעת לעוגה,
ונכניס לתנור לאפייה.
נאפה כחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה והקיסם יוצא יבש.
בנתיים נכין את הסירופ והקרם.
נרתיח מים ונערבב יחד עם הקפה והסוכר.
לקרם נרתיח את השמנת המתוקה ונמיס לבפנים את השוקולד.
לאחר שהעוגה מוכנה נרטיב אותה עם כף בעודה חמה עם הסירופ.
לאחר שמעט התקררה, נשפוך את הקרם ונצפה היטב.
ועכשיו, פה מגיעה השיטה הנפלאה שהקרם לא ידבק לנייר כסף.
נשפד את התבנית בשלושה שיפודים בחלקה העליון וככה יווצר חיץ בין נייר הכסף לקרם וככה נמנע מ”הריסת” ציפוי העוגה.
בהצלחה!!
