
לחם של פעם שקנינו במכולת השכונתית 



מתכון של אריה רוזנשטוק
המרכיבים-
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח
2.5 עד 3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה –
שמים במיקסר שמרים כף סוכר וכוס מים וכף קמח.
נותנים לזה לתפוח ולתסוס ל10 דקות .(סטרטר)
מוסיפים את כל שאר חומרי המתכון.
לשים 10 דקות עד גיבוש עד שנוצר בצק רך ונעים וקצת דביק .
מניחים על משטח עבודה יוצרים כדור ומחזירים לקערת המיקסר לשמן מעט למעלה – מתפיחים כשעה .
מחלקים ל 3 מרדדים עם הידיים מקפלים את הקצוות לתוך המרכז יוצרים רולדה עבה בצורת כיכר לחם
מניחים על תבנית.
מתפיחים 45 דקות.
מורחים ביצה או מפדרים בקמח
אופים 210 מעלות טורבו 20 דקות עד הזהבה יפה
בהצלחה