
הכינה חגית חוגי
המתכון הפופולרי של אהרוני
עוגה נהדרת מניסיון בעונת השזיפים אתם חייבים להכין.
המרכיבים-
3 ביצים
כוס ורבע סוכר
גביע אחד של שמנת חמוצה 200 מ”ל
250 גרם חמאה מומסת
מיץ מ- 2 לימונים
ולגרד גם את הקליפה
2 וחצי כוסות קמח תופח (350 גרם)
השזיפים –
12 שזיפים מגולענים וחצויים
3 כפות סוכר
4 כפות ברנדי
אופן ההכנה –
נכים תבנית קפיצית 26 מרופדת בנייר ומרוחה בחמאה עם מעט סוכר מעל .
נשרה את השזיפים בברנדי והסוכר לפחות חצי שעה.
נקציף את הביצים עם הסוכר במיקסר עד שנקבל תערובת תפוחה.
נוריד את פעולת המיקסר לנמוכה ביותר.
נוסיף בהדרגה את כל החומרים האחרים.
לאחר שהבלילה מוכנה , ניצוק לתבנית
נסדר את השזיפים מעל התערובת בצפיפות.
נכניס לתנור שמחומם מראש על 180 אפייה של כ- 50 דקות.
את העוגה יש לאחסן במקרר!
****להכנה פרווה במרקם שהוא הכי קרוב
השתמשו במזולה(או מרגרינה אחרת) במקום חמאה
וקרם קוקוס או יוגורט צמחי במקום שמנת חמוצה