בימי תשעה באב שאין בשר, מגיע הזמן לנסות כל מה שיזכיר אותו…
מתאים לכל הצמחונים
המבורגר צמחוני בלחמניות שיפון,
וזה ממש מרגיש כמו הדבר האמיתי (כמעט…)
הינה המתכון:
ההמבורגר הצמחוני שלי
מאת – מורן צידון חי
המרכיבים-
מעט שמן זית לטיגון
כוס עדשים ירוקות מבושלות
כוס עדשים שחורות מבושלות
4 פטריות טריות (מכל סוג, מומלץ שמפיניון)
3 שיני שום
בצל גדול
כף פפריקה מעושנת
כפית כמון
3 כפות פירורי לחם
רבע כוס קמח
רבע כפית אבקת אפייה
פטרוזיליה
ביצה
פלפל ומלח לפי הטעם
ללחמניות:
3 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא/שיפון/כוסמיו
כפית מלח
כף סוכר
5 כפות שמן זית
מים
כף וחצי שמרים יבשים
ביצה לזיגוג
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל180 מעלות.
קוצצים את הפטריות דק וטוחנים במעבד מזון את הבצל עם השום. מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הפטריות הבצל והשום עד שהנוזלים מתאדים, מניחים בצד לצינון.
במעבד מזון, טוחנים את העדשים הירוקות והשחורות למרקם מעט גס (לא למשחה!).
בקערה מניחים את התבלינים, הביצה הקמח, אבקת האפייה, פירורי הלחם. שופכים לקערה את העדשים הטחונים, תערובת הבצל השום והפטריות. קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים גם אותה לתערובת. מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
יוצרים בידיים לחות קציצות שמנמנות ואופים עד שמשחים ונראה ממש כמו המבורגר אמתי…
הכנת בצק הלחמניות –
6. במיקסר מערבבים את כל מרכיבי הבצק ומתפיחים כשעה.
7. מורידים את האוויר מהבצק ויוצרים מעין נקניק. את נקניק הבצק חותכים למספר חלקים שווים ויוצרים מכל חתיכה כדור.
8. מניחים את כדורי הבצק בתבנית ומתפיחים חצי שעה נוספת.
9. מורחים בביצה, שמים מעט סומסום ואופים עד שמשחים.
חותכים עגבניות, חסה, בצל, מלפפונים חמוצים וכל תוספת שאוהבים ואוכלים עם שלל רטבים(:
בתיאבון !
