
זו עוגת תפוחים מיוחדת – פשוט מושלמת
עפ”י מתכון של שנהב בינימין
המרכיבים-
3 ביצים
כוס סוכר
כוס ו 3/4 קמח תופח
כפית קינמון
חצי כוס שמן
200 מ”ל יוגורט/חלב צמחי
2 תפוחים אדומים או זהובים גדולים
מיץ לימון סחוט
3 כפות סוכר חום
50 גרם חמאה
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה-
חוצים את התפוח לחצי ופורסים לפרוסות דקות .
מטפטפים מעל לימון ומערבבים עם חמאה מומסת, סוכר וקינמון
נותנים לתפוחים לנוח בתוך הקערה רבע שעה עד שיתרככו ויספגו טעמים.
מכינים את העוגה –
מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מוסיפים יוגורט וממשיכים להקציף על מהירות נמוכה ולאחר מכן מוסיפים שמן .
מוסיפים קמח וקינמון ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים את התערובת לתבנית 22-24 .
מסדרים מסביב את התפוחים (דוחסים אותם פנימה לתוך הבלילה) בתנועה סיבובית מבחוץ כלפי פנים.
אופים בחום של 170 מעלות 35 עד 40 דקות אפשר לנעוץ קיסם ולוודא שהוא יוצא יבש.
בוזקים אבקת סוכר
בהצלחה