
מתכון לחורשט סבזי הכי טעים
מאת דליה סיני
המרכיבים-
6 חתיכות בשר מספר5/6/8 או שריר – בערך קילו
כפית רסק עגבניות
2 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרית לילה
כף וחצי מלח
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית פלפל שחור
ליטר וחצי מים רותחים
6 יחידות לימונים פרסים יבשים (חצי שחור,חצי לבן)
חבילה כוסברה
חבילה פטרוזיליה
מעט כרפס
4 יחי בצל ירוק כולל הירוק
חצי חבילה שמיר
מעט תרד
מעט נענע
רבע חבילה שמבלילה (או כף וחצי יבש)
אופן ההכנה –
את הירק
לשטוף היטב ולייבש, לקצוץ במגימיקס.
לטגן במחבת עם מעט שמן וכורכום מלח ופלפל
בסיר נטגן בצל גדול עד להשחמה ,נוסיף בשר מספר 5 או 6 או 8 נטגן היטב נוסיף רסק עגבניות ונטגן ,נוסיף
שעועית אדומה מושרה במים לילה לפני
ונטגן מעט ,נוסיף תבלינים מלח פלפל שחור כורכום מעט כמון ,נוסיף כליטר וחצי מים רותחים ונביא לרתיחה ,ננמיך את האש לבינונית ונבשל כארבעים דקות .
נוסיף את הירק שטיגנו וכ- 6 לימונים פרסים יבשים שהושרו במים וחתוכים לחתיכות קטנות ,נוסיף מיץ מ 2 לימונים ונמשיך לבשל על אש נמוכה עוד שעה או יותר עד שכל התבשיל מוכן והכל רך .
בהצלחה
באהבה ממני 

כתוספת על אורז לבן 



(לא לוותר על שמבלילה ,ניתן להוסיף גם מעט ירק יבש אם יש בבית )
ניתן להכין את התבשיל גם טבעוני ללא בשר
אותו מתכון רק ללא בשר
