קטגוריות
Uncategorized

עוגת הדבש האהובה עליי – עם טופי קרמל דבש ושקדים

 

Charmaine Berman
זוהי עוגת הדבש האהובה עליי לחגים!
האורחים שלי משתגעים עליה!
המרכיבים-
1/2 כוס חמאה רכה  (100 גר’)
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
תמצית וניל 3/4 כפית
אבקת אפייה 3/4 כפית
3/4 כוס + 2 כפות קמח
תוספת רוטב טופי –
1/2 כוס חמאה
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס דבש
1/2 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה –
משמנים תבנית עגולה 20-22 ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
בקערה נערבב את הקמח ואבקת אפייה יחד.
בקערה מיקסר וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר עד להקרמה.
בקערה קטנה לטרוף ביצים ווניל ולהוסיף לתערובת החמאה .
ןאז להוסיף את הקמח .
מערבבים בעדינות. לא יותר מדי.
יוצקים לתבנית.
אופים 180 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה יציבה.
בינתיים מכינים את הציפוי. – ממסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר, דבש וקינמון.
מבשלים ומערבבים כל הזמן. זה ייקח בערך 5 דקות.
 מוסיפים את השקדים בעדינות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור. יוצקים את קרמל הציפוי מיד על העוגה.
להחזיר את העוגה לתנור ולאפות עוד 10 דקות,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *