קטגוריות
עוגיות

אצבעות קוקוס נמסות בפה

 

Meir Sabag

אצבעות קוקוס נמסות בפה

מאיר סבג

המתכון של בת חן

 

המרכיבים- 

500 גרם קמח לבן מנופה
שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
200 גרם חמאה או מחמאה
1/2 כוס שמן
70 מ״ל מים פושרים 1/4 כוס+ כף
לסירופ :
כוס מים
כוס סוכר
לבשל על הגז עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ .
לציפוי :
200 גרם קוקוס לבן
אופן ההכנה –
בקערת מיקסר עם וו גיטרה נניח את כל מרכיבי הבצק ונערבל ממש מעט, רק עד איחוד המרכיבים וקבלת בצק.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס לקירור במשך שעה.
לאחר הקירור נוציא את הבצק ונתחיל לעבוד, נקרוץ חתיכות קטנות של בצק נגלגל, ונרדד לצורת אצבע,( ראו בסרטון).
שימו לב לא לרדד דק מידיי ( העוגייה תישבר לכם)ולא עבה מידיי.
נכניס לתנור לאפייה בחום 180 מעלות כ-22 דקות ( זמן אפייה משתנה בין תנור לתנור).
בתום האפייה העוגייה צריכה להיות עדיין בהירה , אך זהובה בתחתית.
בעודה חמימה נטבול כל אחת בסירופ ואז נצפה בקוקוס לבן .
ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא עד חודש .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *