קטגוריות
חלבי

פשטידת קישואים מנצחת

Adina batash

פשטידת קישואים מנצחת

עדינה בטש

 

 

המרכיבים-
10 קישואים בינוניים חתוכים לעיגולים
בצל קצוץ
2–3 כפות שמן לטיגון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
½ כוס קמח תופח
לתערובת הגבינות:
300 גרם גבינה צפתית קשה או כל גבינה קשה אחרת כמו גרוזינית או ערבית, מגוררת
200 גרם גבינה צהובה, מגוררת
1 שמנת חמוצה
5 ביצים
אופן ההכנה-
לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
להוסיף את הקישואים ולבשל יחד עד לריכוך ולצמצום הנוזלים.
לתבל במלח ופלפל שחור, להוריד מהאש ולצנן.
לסנן נוזלים עודפים ולהוסיף חצי כוס קמח. לערבב היטב.
בקערה נפרדת לערבב גבינה צפתית, גבינה צהובה, שמנת חמוצה וביצים.
להוסיף כ־¾ מתערובת הגבינות אל תערובת הקישואים ולערבב.
להעביר לתבנית משומנת ולפזר מעל את יתרת תערובת הגבינות ולפזר מעל חתיכות חמאה (כ 25 גרם)
לאפות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה ומוצקה (כ־40–45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *