קטגוריות
בשר ראש השנה

תבשיל אונטריב, תפוח אדמה ובטטה רך וטעים לשבת

 

שירז מעוז

תבשיל אונטריב, תפוח אדמה ובטטה רך וטעים לשבת המלכה 

 

זה תבשיל רך ומנחם 
המרכיבים- 
 קילו אונטריב חתוך לקוביות
 4 תפוחי אדמה 
 בטטה אחת גדולה או שתיים קטנות
 בצל אחד גדול 
 4 שיני שום 
3 כפות סילאן איכותי
כף וחצי רוטב טריאקי
 מלח, פלפל שחור גרוס,
פפריקה אדומה
 
 אופן ההכנה-
 מחממים סיר רחב עם מעט שמןזית.
צורבים את קוביות האונטריב מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע שחום יפה, ומוציאים לצלחת בצד.
 באותו סיר, מטגנים את הבצל הפרוס יחד עם השום עד שהבצל נעשה שקוף.
 מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה (ואפשר גם ערמונים או פטריות למי שאוהבת), ומערבבים כמה דקות שיתפסו טעם.
 מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים תבלינים, סילאן וטריאקי, מערבבים היטב ומוזגים מים עד לכיסוי.
 מבשלים על אש בינונית כשעה, ולאחר מכן מעבירים את הסיר לתנור, מכוסה, לשעתיים נוספות.
 מדי פעם אפשר לבדוק – כשהבשר רך ונימוח, זה הסימן שהתבשיל מוכן ❤️
יוצא נמס בפה, מלא טעם וריח של בית.
שיהיה בתיאבון ובשורות טובות 🫶

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *