בקלאווה ומלבי יחד
שילוב מטורף Eti Takiar
המרכיבים למנה –
1 חבילת עלי פילו מופשר
100 גרם חמאה
למילוי
3 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
1 מקל וניל
5 כפות קורנפלור+1 כוס חלב – מעורבב ביחד
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית מיץ לימון סחוט
חצי מקל וניל
2 טיפות מי זהר – תיזהרו עם המי זהר אם תשימו הרבה הרוטב יהיה מריר.
הכנת המנה –
לבשל הכל ביחד על האש כחצי שעה.
שמים סיר על האש, יוצקים פנימה 3 כוסות חלב עם סוכר ומקל ווניל ומבשלים.
מערבבים בכוס נפרדת 5 כפות קונפלור ומוסיפים לסיר עם החלב ומערבבים כל הזמן,
עד קבלת מלבי סמיך.
להוריד מהאש, להוציא את מקל הוניל ולשים בצד.
פותחים את עלי הפילו.
להכנה בתבנית:
מורחים עלי פילו בחמאה מומסת ומשטחים בתבנית.
להניח ארבעה עלי פילו כל אחד מהם מרוח בחמאה אחד על גבי השני.
לצקת את המלבי על עלי הפילו.
למרוח עלה פילו נוסף בחמאה ולכסות את המלבי.
להוסיף עוד שני עלים מרוחים בחמאה ולהניח על העלה העליון.
לחתוך את עלי הפילו לריבועים.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות להכניס את המאפה כחצי שעה עד שמשחים.
להוציא מהתנור ולשפוך עליו את הסירופ הקר.