מתכון לחמניות אצבע גדולות שמתאימות גם לארוחת נקניקיה
מתכון מאת – יובל
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים 18 גרם
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 וחצי או יותר מים (580 גרם)
1/4 כוס סוכר
כף מלח
הזיגוג-
ביצה טרופה ושומשום
הכנת הלחמניות –
נמיס את השמרים בחצי כוס מים וכף סוכר. נניח בצד להתפחה.
נוסיף את הקמח לקערת המיקסר ואת המרכיבים גם השמרים .
נערבל במהירות איטית .
אם רואים שחסר מים מוסיפים .
10 דקות לישה ונניח להתפחה של כשעה .
תנור ל- 200 מעלות
נחלק את הבצק לכדורים 100 גרם בערך כל כדור.
נרדד כל כדור למלבן קטן ונגלגל לצורת לחמניה ארוכה..נניח על נייר אפייה.
אחרי חצי שעה אפשר למרוח בביצה ובשומשום.
נכניס לתנור ל חצי שעה אפייה .