עוגת מעלפת ששוה להכין מאת זקלין סרוסי
מרכיבים –
לשכבה קוקוס –
כוס סוכר
כוס חלב
2 ורבע כוסות קוקוס
100 גרם חמאה
שכבת עוגת שוקולד-
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
אינסטנט פודינג שווקלד
2 כפות שוקולית
שכבת קצפת-
כוס חלב, שמנת מתוקה ואינסטנט וניל
לקרם שוקולד מלמעלה –
שמנת מתוקה
אריזה שוקולד חלב + 50 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה –
להכין את שכבת העוגה – מקציפים חלבונים עם סוכר וניל ,מוסיפים חלמונים ופודינג שוקולד ושוקו ומקפלים.
אופים תבנית מרובעת לא גדולה. 170 מעלות בערך 20 דקות.
שכבת קוקוס-
לבשל על הגז חמאה חלב, עם סוכר עד שנמס להוסיף קוקוס ולהמשיך לבשל עד שמסמיך.
שהעוגה קרה והקוקס קר שמים את הקוקוס מעל העוגה.
מקציפים את השמנת חלב ופודינג וניל לקרם אחיד וחלק משטחים את הקרם על הקוקוס.
שמים את העוגה במקפיא ל 3 שעות .
קרם שוקולד –
מחממים את השמנת שמים את השוקולד חלב ומריר מבשלים עד שוקולד נמס.
אחרי 3 שעות לשפוך על העוגה ולהכניס לעוד 3 שעות למקפיא.
ואז אפשר לחתוך