עוגת גבינה אפויה עם ציפוי שמנת חמוצה ופירות יער– מור ויצמן.
מצרכים :
1 שרוול פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
500 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
חצי מיץ לימון
3 כפות קורנפלור
1 חבילה אינסטנט וניל
לציפוי:
2 שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
חצי מיץ לימון
ציפוי פירות יער :
1 חבילה מיקס פירות יער קפואה
100 גרם אבקת סוכר
1 כף קורנפלור
1 כף מיץ לימון
1 כף מים
הוראות הכנה:
מחממים תנור 170 מעלות.
טוחנים פתי בר ומוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים טוב ומשטחים בתבנית 26 ומכניסים לבינתיים למקפיא.
לערבב את המצרכים לפי הסדר לתערובת חלקה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את תערובת הגבינה.
מכניסים לאפייה למשך 20 דקות ולאחר מכן מעבירים ל150 מעלות למשך שעה.
מכינים את ציפוי השמנת:
מערבבים טוב את המצרכים לתערובת חלקה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצפים את העוגה ומכניסים לתנור ל180 מעלות למשך 7 דקות.
לאחר מכן מוציאים את העוגה עד שהיא בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר למשך לילה.
מכינים את הציפוי של פירות יער:
שמים את הפירות יער עם אבקת הסוכר במחבת עד שמתרכך לאחר מכן מערבבים בצד קורנפלור עם מים ולימון ומערבבים טוב ואז שופכים על הפירות יער מערבבים קצת וסוגרים את האש. מניחים בצד להתקררות מוחלטת.
לבסוף שופכים את הרוטב על העוגה מישרים ומכניסים שוב למקרר למשך שעתיים.
בתאבון