קטגוריות
עוגות עוגות פרווה ראש השנה

הקלאסה של העוגות – עוגת תפוחי עץ מטרפת

עוגה/פאי תפוחי עץ- כוכבה אילוז
מרכיבים לבצק –
31/2 כוסות קמח (רגיל) חצי קילו
1/4כפית מלח
1 כוס סוכר
300 ג’ר חמאה ( או מחמאה )
2 ביצים
מילוי-
5 תפוחים גדולים
חצי כוס סוכר
מעט מיץ לימון
ריבה
קינמון
אופן הכנה –
לקחת את כל המצרכים להכניס למיקסר וללוש לבצק רך ונעים. לחלק את הבצק 3/4 ו-1/4 .
לעטוף כל חלק ולהכניס למקרר לפחות לילה כך היא יותר קל לעבוד עם הבצק ,
מי שלא רוצה אז לפחות לשלוש שעות .
בינתיים להכין את המילוי
לקחת 5 תפוחים גדולים (לא משנה איזה סוג ) ולחתוך לפרוסות מכל רבע לא דק מדי להכניס למחבת לשפוך חצי כוס סוכר ומעט לימון סחוט לערבב מיד פעם בערך חצי שעה לכבות את הגז , ולתת לזה להתקרר ,לסנן את הנוזלים , ולהתחיל להרכיב את הפאי , לשטח את 3/4 בצק בתבנית 26 (או תבנית של פאי או רגילה , ) למרוח שכבה דקה של ריבה ושוב לא משינה איזה , ואז את התפוחים, לפזר מעט קינמון(מי שרוצה יכול להוסיף אגוזי מלך ,או צימוקים )
את הבצק הנותר לגרד בפומפיה גסה ,
להכניס לתנור שחוממם מראש 170 מעלות בערך 3/4 שעה ( לבדוק שקיבל צבע למעלה ) והוציא ולקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *