“ושליאני”
שטרודל תפוחים גיאורגי
מתכון מאת חני קונאשוילי באהבה
ל3 רולדות.
המרכיבים-
500 גרם קמח
1ביצה
רבע כוס שמן
כף חומץ
כפית וודקה
רבע כפית מלח
1כף סוכר
1ורבע כוסות מים(אולי נצטרך עוד רבע ).
מילוי תפוחים-
4 תפוחים
2 כפות שמן
3/4 כוס סוכר
2 כפיות דבש
אופן ההכנה –
ללוש לבצק גמיש וחלק לא דביק.
אם צריך להוסיף את רבע כוס מים לעשות זאת בהדרגה.
לעטוף ולהניח למנוחה כחצי שעה.
ללוש שוב כמה דקות ולתת מנוחה עוד רבע שעה.
לחלק ל 3 כדורים.
לרדד אותם בקמח. בגודל פיתה גדולה ולהניח למנוחה עוד 10 דקות מכוסה.
לקחת עיגול בצק לרדד עם מעט קמח לריבוע/מלבן הכי דק שאפשר.
כל פעם למתוח מצד אחר.
אפשר גם להחזיק ועם האגרופים לעשות תנועות מתיחה
מילוי:
4 תפוחים מקולפים מגורדים לסחוט את המיץ.
להניח על הבצק בחצי התחתון להזליף מעל התפוחים ועל כל הבצק עם הכף או היד כ 2 כפות שמן.
לפזר 3/4כוס סוכר על שורת התפוחים.
ועוד רבע כוס על יתרת הבצק.
לזלף מלמעלה על התפוחים עם כפית שתי כפיות דבש.
לגלגל לרולדה כשכל פעם אנחנו מושכים מעט את הבצק ומגלגלים.
לטבול את היד בשמן ובזהירות למרוח את הבצק מלמעלה ביד המשומנת.
לחתוך לחתיכות של 5 ס”מ
להניח על נייר אפיה משומן.
עם כפית לזלף מעט דבש מעל כל עוגיה לפזר מלמעלה סוכר.
לאפות ב200 מעלות עד שזה הופך בצבע קרמל.
*****כמות המילוי היא לבצק אחד תכפילו ב3*****
בהצלחה חני