אין עוגה יותר טעימה מזו
עוגת תפוזים של אמא
תבנית עם חור באמצע קוטר 26
המרכיבים לעוגה
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כפית גרידה של תפוז
כוס שמן
2 ורבע כוסות קמח תופח
כוס מיץ תפוזים
קורט של מלח
עוגת התפוזים הקלאסית של אמא
אופן ההכנה –
נפריד ביצים
נקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק.
נערבב בקערה אחרת, את החלמונים עם השמן.
נוסיף את כל שאר המרכיבים ונערבב לתערובת חלקה.
נקפל את קצף החלבון לתערובת בזהירות לא לשבור הקצף.
עד שנגיע לתערובת חלקה.
נעביר לתבנית
תנור לחמם על 180 מעלות בטורבו
אפיה 40-50 דקות.
- לעצלנים או למתחילים – אפשר לערבב את כל המצרכים לתערובת עוגה בחושה ללא הקצפה של החלבונים – העוגה תצא טעימה אך פחות אורירית.
- ליצירת עוגת שיש – לוקחים 3 כפות מהתערובת ומוסיפים כף של שוקולד למריחה מערבבים טוב ומוסיפים מעל העוגה כמו שיש.
4 תגובות על “עוגת התפוזים הקלאסית של אמא”
האם ניתן להכין בתבנית 24
האם ניתן לאפות באפיה רגילה לא טורבו ואם כן בכמה מעלות
כן מומלץ בטורבו אבל אפשר גם אפיה רגילה – אותו הגדבר
עוגת התפוזים הכי טעימה שיצאה לי, תודה!!!
נהדר ממש תודה זה של אמא המתכון