שטרודל פרג בסגנון אוסטרי וינאי / ריקי כהן
(פרסבורגר פרג)
חומרים ל 2 רולדות
בצק:
280 גרם קמח (2 כוסות)
5 גרם שמרים יבשים (כפית)
4 כפות גדושות אבקת סוכר ( 50 גרם)
100 גרם חמאה רכה
80 מל” חלב חמים (⅓ כוס)
1 חלמון
¼ כפית מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
מלית:
100 גרם סוכר
כף דבש
120 מל” חלב (חצי כוס)
50 גרם חמאה
קליפה מגוררת מחצי לימון
200 גרם פרג טחון טרי
כף רום או ברנדי
1 חלבון
*אפשרות:
*אפשר להוסיף חופן צימוקים
*אפשר להוסיף כ 50 גרם אגוזים קצוצים דק
הכנת הבצק:
במיקסר עם וו לישה לשים יחד למשך כ 5 דקות את כל חומרי הבצק, עד שמתקבל כדור בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
הכנת המלית:
מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב חלב,סוכר,חמאה,דבש, קליפת לימון ורום עד להמסת הסוכר והחמאה. מביאים לסף רתיחה, מוסיפים פרג טחון , מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ 2 דקות. מסירים מהאש ומצננים היטב את התערובת כחצי שעה, כשהתערובת לא חמה מדי מוסיפים את החלבון ( ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים ).
הכנת השטרודל:
מחלקים את הבצק לשניים, כל חלק מרדדים למלבן, מורחים חצי ממלית הפרג, משאירים כרבע לאורך המלבן בלי מילוי. מגלגלים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה מסמנים עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק. מורחים בביצה טרופה עם מעט חלב. מניחים כחצי שעה עד שעה ( זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח)
אופים בתנור שחומם מראש ב 170 מעלות כחצי שעה להזהבה. מצננים ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
שטרודל פרסבורגר פרג בסגנון וינאי
עשיתי גם עם מילוי אגוזים, יצא מעולה. מחליפים את הפרג במתכון ב 250 גרם אגוזים טחונים (מלך,לוז,שקדים)
4 תגובות על “שטרודל פרסבורגר פרג בסגנון וינאי”
בגירסת פרווה מה אפשר לשים במקום חמאה, וחלב
מרגרינה ומים
האם ניתן להחליף את הקמח לכוסמין?
כן