קטגוריות
קציצות ראש השנה

קציצות בשר ברוטב מרוקאי של סבתא

כדורי בשר ברוטב מרוקאי מתכון של סבתא לאה
הכינה – Sivan Ondimagen
המרכיבים-
לרוטב העגבניות
בצל גדול קצוץ דק.
2 גמבות פלפל אדום רצועות.
5 שיני שום קצוצות.
2 עגבניות קוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף פרוס
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שטופים ומסוננים היטב.
1/2 צרור כוסברה קצוצה.
2 וחצי כוסות מים רותחים.
1/4 כוס שמן קנולה.
 כף שטוחה של מלח
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כפית גדושה כמון.
1 כפית כורכום.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/4 כפית מלח.
1/4 כפית פפריקה חריפה ( לאוהבי חריף).
לתערובת הקציצות
1 ק”ג גרם בשר בקר טחון טרי עם שומן 15%-20%,
2 בצלים בינוניים, קלופים ומגוררים גס.
1 תפוח אדמה גדול, קלוף ומגורר דק.
1 ביצה L.
3 שיני שום כתושות.
4 כפות פירורי לחם,
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה.
1 כפית שטוחה מלח.
1/2 כפית כמון.
1/2 כפית כורכום.
1/2 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה-
הכנת הקציצות.
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, (חשוב ללוש היטב בנחישות ובקצרה) יוצרים קציצות עגולות (בשביל לקבל כדורים יפים, ממליצה לשים קערה עם מים על משטח העבודה ולהרטיב את הידיים מדי פעם במהלך הגלגול), מכניסים למקרר למנוחה של שעה, לספיגת טעמים וגם כדי לעזור לכדורי הבשר להתייצב ולא להתפרק בתוך הרוטב.
הכנת הרוטב.
בסיר רחב מאוד עם מכסה (סיר סוטאז’) לטגן את הבצל עד להזהבה קלה, לפזר את הגמבה, שיני השום, עגבניות, אם רוצים להוסיף את הפלפל החריף, גרגירי חומוס והכוסברה הקצוצה.
בקערה קטנה לערבב את המים הרותחים, השמן עם התבלינים להוסיף מעל, להביא לרתיחה, להוריד ללהבה בינונית-נמוכה (רתיחה עדינה) לכסות במכסה ולבשל 15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
לאחר 15 דקות, מוסיפים את כדורי הבשר זו אחר זו לרוטב המבעבע, (לא מכניסים כדורי בשר לסיר ברתיחה פראית, אלא בבעבוע עדין), מטלטלים את הסיר בעדינות ימינה שמאלה או בתנועות מעגליות כדי שכדורי הבשר יתכסו ברוטב באופן שווה, מביאים לרתיחה ומיד מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים במכסה הסיר ומבשלים חצי שעה אבל… אפילו שעה ברוטב יעשו להן טוב.
7מגישים לצד חלה טרייה, אורז, קוסקוס, פירה מה שאוהבים וזוללים.

קציצות בשר ברוטב מרוקאי של סבתא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *