סהרוני בצק גבינה להיט לאירוח חלבי
נחטפים מהצלחת פשוט נדירים – מתכון מאת עדינה בטש
המרכיבים לבצק-
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג’
1 כף שמנת חמוצה
200 גרם חמאה רכה
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
כפית שטוחה מלח
למילוי
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם קשקבל מגורד
1 חלבון
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה-
שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר במעבד מזון).
עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר 4 שעות.
מחלקים את הבצק הקר ל-4 חלקים שווים.
על משטח מקומח קלות, מרדדים כל חלק לעיגול.
בסכין פיצה מחלקים ל-12משולשים .
שמים בבסיס של כל משולש מעט מהמלית ומגלגלים מהצד הרחב אל הצר
שמים בתבנית אפיה
מברישים את הסהרון בביצה ומפזרים שומשום
אופים בחום גבוה 200°, כ-25-30 דקות, עד השחמה.
אלה הסהרונים הם להיט בשבועות !
תגובה אחת על “סהרוני גבינה פריכים”
נשמע כל כך פשוט לעשיה ונראה נפלא. חבל שאין לי את כל המצרכים בבית ואצטרך לחכות למחר. תודה על המתכון.