עוגת גבינה נדירה
עוגת גבינה אפויה – איך מכינים שתצא כזאת שלמות
מאת – שגית לוי
המרכיבים-
3 גבעי גבינה לבנה 9 אחוז סה”כ 750 גרם)
גביע 200 מ”ל שמנת חמוצה
4 כפות קונפלור גדושות
3 כפות גדושות פודינג וניל
1 סוכר וניל
כוס ורבע סוכר
7 ביצים
גרידת לימון
אופן ההכנה-
קערה 1
גבינות+שמנת+פוגינג וניל+קונפלור וגרדת לימון לערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה( צבע וניל ) צריך להיות
קערה2
7 צהוב של ביצה אם חצי כוס סוכר+סוכר וניל לערבבב היטב במטרפה ידנית.
קערה 3
להקציף לבן של הביצה+כוס סוכר לקצף חזק ויציב( טיפ מושלם להוסיף מעט מלח)
ההרכבה-
לתוך הבלילה של הגבינות לשפוך פנימה את החלמונים ולערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה, לקחת את החלבונים המוקצפים ולהוסיף בהדרגה לגבינות בצורת קיפול עד שהכל נבלע
אני אופה בסיר ג’חנון 20-22
לשמן היטב את הסיר בשמן או חמאה,בתחתית לגזור נייר אפיה בצורת הסיר וגם אותו לשמן בחמאה
שופכת את הבלילה לסיר
ולתנור…ברשת התחתונה
חצי שעה 200 מעלות
ושעה ורבע 160 מעלות
אפיה רגילה- לא טורבו
מומלץ תבנית עם מים ולשים את הסיר מעליה.
לקשט בקצפת – שמנת מתוקה מוקצפת עם כף בקת סוכר
17 תגובות על “עוגת גבינה נדירה”
שגיאה בכתיבת המתכון.
כתבת כוס ורבע ולא יותר.
קמח?סוכר?
תודה , תיקנתי זה סוכר כמובן
אין קמח במתכון. הקורנפלור במקום
לגבי הסוכר, לדעתי כוס סוכר מספיק בהחלט.
במיוחד אם מקשטים בקצפת משמנת מתוקה
נראה מעולה תודה אני אפה אותה לשבת
מעולה מאוד טעימה
מכירה אותם מרכיבים פחות ביצים פחות גבינה.
זאת עוגה יפיפיה גבוה.
מתוך הכרות הטעם מדהים
בהחלט טעים
ללא קמח?
דומה מאוד לעוגה הקבועה שלי
כדאי לציין לא לפתוח את התנור ולתת לה להתקרר בתוך התנור כשעתיים לפחות
איך מחלצים את העוגה בבקשה להסביק
בבקשה להסביר איך מחלצים את העוגה
נייר אפיה בתחתית והופכים אחר קירור בקלות
האם יש אופציה נוספת לאפיה מלבד סיר ג’חנון? תבנית כלשהי?
תבנית שוליים גבוהים
לסנן את הגבינות מנוזלים יוצאת מדהים ממש ממש מווושלמת אופה 180 10 דקות ואחכ 150 שעה בלבד קיבלה מקום ראשון בתחרות העוגות שבועות ומאז רצה אצלי כל שבוע
יצאה מעולה אהבתי את הדרך בהכנה זה מה שהצליח להיות גבוה.👍👍👍
שמחה לשמוע