הכנתי קנלוני גבינות ברוטב “רוזה” מהמצרכים שהיו בבית… יצא מעולה !!! לחג שבועות, כדאי לשמור את המתכון
קנלוני גבינות ברוטב רוזה
מתכון מאת – Linda Amgar Langenauer
תנור מחומם ל-190 מעלות, למדוד כמויות בכוס של 200 מ”ל
המרכיבים –
13 צינורות קנלוני (זה מה שהיה בבית )
מלית גבינות –
מיכל וחצי קוטג’
כוס וחצי מוצרלה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצה טרופה
רוטב רוזה –
רסק עגבניות קטן או קופסה עגבניות חתוכות דק
כפית שום כתוש
כף חמאה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
תבלינים בזיליקום ואורגנו.
1/2 כוס מים רותחים (100 מ”ל)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
חופן מוצרלה מגוררת לפיזור מעל
אופן ההכנה –
מתחילים בהכנת הרוטב –
בסיר מכניסים את הרסק, השום, התבלינים והחמאה ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה, מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה, מוסיפים שמנת ומבשלים תוך עירבוב עד שהכל רותח ומבעבע ומכבים להבה.
למלית – מערבבים את כל חומרי המלית מעבירים לשקית זילוף עושים בקצה חור בינוני ומזלפים מלית לתוך הקנלוני,
אפשר לוותר על השקית ובסבלנות למלא בעזרת כפית, למלא משני הצדדים עד שהקנלוני מלא לחלוטין,
להניח בשכבה אחת בתבנית לא גדולה, לצקת מעל הכל את הרוטב ,
לפזר עוד מוצרלה,
לכסות בנייר כסף ולאפות 35 דקות,
להוריד את הנייר כסף ולאפות 10-15 דקות עד שהגבינה מזהיבה.
תגובה אחת על “מתכון קנלוני איטלקי במילוי גבינות וברוטב רוזה”
נראה מו שלם, אפשר להקפיא,לפני אפיה, אחרי האפיה?