עוגת גבינה קרה עם ציפוי אוכמניות
טעימה יותר מגלידה
ללא ג׳לטין
המרכיבים-
לתחתית ופירורים:
החומרים לתבנית עגולה 24
שרוול עוגיות פתיבר ו7 עוגיות לוטוס מפוררות
80 גרם חמאה מומסת
למסת הגבינה:
500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
חצי כוס סוכר
2 כפות פודינג וניל
2 כפות חלב מרוכז
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת מסקרפונה
מחית אוכמניות – יש לקנות בקופסה
אופן ההכנה-
טוחנים/מרסקים את עוגיות לפירורים דקים. שומרים חצי כוס בצד. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים ומדביקים לתחתית התבנית. . את התבנית מעבירים ל 15 דקות למקפיא.
בינתיים: מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב, מוסיפים סוכר ופודינג עד שהכל מתייצב.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות וחלב מרוכז ומוסיפים בהדרגה לתערובת של הקצפת ובתנועות קיפול מערבבים בעזרת מרית.
מניחים שקף סביב דפנות התבנית, מעבירים את הבלילה של הגבינה לתוך התבנית, מיישרים.
מפזרים מעל את פירורי הלוטוס או מחית אוכמניות , ונותנים לעוגה להתקרר 5 שעות או לילה שלם במקרר אפשר גם למקפיא.