לאוהבי חציל! מנה פשוט להתעלףפשוט נמס בפה
מתכון מאת –
Valeriya BarinskayaPerelman
המרכיבים–
2 חצילים\מלח
2 תפוחי אדמה
חצי קילו בשר טחון
בצל
פטרוזיליה
חצי כוס בורגול
חצי כוס מים
מלח פלפל שחור
לרוטב –
2 כוסות מים רותחים
2 כפות רסק
מלח פלפל
בזליקום
פפריקה חריפה
כורכום
אבקת שום
אופן ההכנה–
לחתוך חצילים לעיגולים ומעט לצרוב על מחבת גריל להוסיף מלח.
לקלף ולחתוך תפו”א לעיגולים לבשל במים 10 דק’.
לערבב בקערה חצי קילו בקר טחון ,בצל אחד גדול קצוץ,פטרוזיליה קצוצה ובורגול(להשאיר אותו במים רותחים ל 5 דק’ לפני כן,חצי כוס בורגול חצי כוס מים)מלח פלפל.
לוקחים סיר שניתן להכניסו לתנור ומסדרים בצורת אקורדיון לפי סדר חציל,בשר,תפו”א.
לערבב בקערה 2 כוסות מים רותחים עם 2 כפות רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם(אני משתמשת במלח ,פלפל שחור,בזיליקום יבש,פפריקה חריפה,כורכום ואבקת שום).
למזוג מעל החצילים לתוך הסיר.
לסגור את הסיר בנייר כסף ולשים בתנור לשעה ב 200 מעלות.
לאחר שעה להוריד נייר כסף ולהשאיר לעוד 15 דק’ עד להזהבת תפו”א.