מי אוהב את השבת? לחוח מלא בבועות
לחוח תימני אורגינל כולל טיפים/אפרת לב
מתכון –
1 קילו קמח
½ 1 כפות מלח
כף גדושה סוכר
2 כפות שמרים יבשים
שקית א.אפיה
כ 3 כוסות מים לערך
אופן ההכנה-
ניקח מתוך הקמח 3 כפות ונשים בקערת המיקסר,
ונמזוג כוס אחת של מים פושרים .
לאחר מכן נמזוג כוס מלאה של מים רותחים ונערבב היטב תוך כדי הוספת המלח והסוכר.
לחכות עד שיתקרר לגמרי.
נוסיף ליתרת הקמח את הא.אפיה והשמרים ונערבב
ואז נוסיף אותם לקערת המיקסר.
נוסיף בהדרגה מים פושרים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי כמו של פנקייק.
את הקערה נעטוף בניילון נצמד ונכסה במגבת למשך שעה.
למלא כמות של מצקת מלאה + עוד טיפה במחבת בינונית קרה!!
לשים על אש בינונית בלי להזיז או לגוע במחבת ולאט לאט יופיעו בועות ויתפוצצו , לחכות עד שכולם יתפוצצו והלחוח יהיה מוכן.
לקרר את המחבת בין אחד לשני מתחת לברז מים ולנגב – חשוב ביותר!!!
להניח להצטננות ואז להניח אותם אחד כלפי פנים ואחד כלפי חוץ ( שהחלק הפנימי שלהם פונה אחד כלפי השני ).
בתאבון!
בהצלחה