ג’חנון אסלי תיימני תוצרת בית
שבת אצלנו אוכלים ג’חנון
מאת – רחלי מוקרי
קילו קמח
5 כפות סוכר
כפית מלאה מלח
5 כפות סילאן
מים 2 וחצי כוסות לפי הצורך
כפית אבקת אפייה
בערך – 300 -250 גרם מרגרינה או חמאה רכה למרוח
אופן ההכנה –
נלוש את המרכיבים במיקסר 10 דקות לבצק נעים וגמיש לא דביק ולא קשה.
ניתן לבצק לנוח חצי שעה ואז נחלק לכדורים שווים ונניח על תבנית עם שמן נכסה.
ושוב ניתן לבצק לנוח חצי שעה .
נפתח עם הידיים כל כדור על משטח משומן לבצק דק דק.
נמרח מרגרינה או חמאה את כל המשטח נקפל מהצדדים לאמצע ונגלגל לגליל.
נשים בתוך תבנית ג’חנון עם נייר אפיה.
נכסה ונכניס כל הלילה לתנור 90-100 מעלות