חציל אפוי בתנור!
איך אפשר בשבת בלי חציל?
מאת צביה אורן
המרכיבים –
1-2 חצילים שטופים
לחתוך לפלחים עגולים
להכין תבנית אפיה עם ניר אפיה
להניח את כל הפרוסות
להכין צלוחית 3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור לערבב היטב
ולהבריש עם מברשת סילקון כל פלח מדני הצדדים עם התערבת שבצלוחית.
להכניס לתנור200 מעלות
עד להשחמה.
להוציא מהתנור ולקרר.
מכינים רוטב –
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית
מעט מלח, פלפל שחור
כפית סילאן
1/2 כפית חרדל דיז’ון
1/2 כפית סחוג חריף.
לשקשק חזק
להעביר את החצילים לקערה
לזלף עם הרוטב מסביב
לקצוץ פטרוזליה דקה דקה
2 גבעולי בצל ירוק או עירית
2 שיני שום פרוסים דק
לעטר את החצילים עם הפטרוזיליה הבצל והשום.
לתת לטעמים להיספג.
הפעם טעים במיוחד בזכות הרוטב.
ממליצה.
3 תגובות על “סלט פרוסות חצילים ברוטב מיוחד וטעים”
אני מכינה חלק מהמתכונים שמקבלת בווטסאפ הכל יוצא אליפות בטעם ובמראה.כל הכבוד לך נהנית מזה ומעבירה לחברות.
איזה כיף ותודה
לינדה את אלופה!!
כל מתכון שלך כנראה בדוק ובאחריות מלאה .. חחח ולכן תמיד מצליח. ❤️תודה לך 🥰