קטגוריות
Uncategorized טבעוני סלטים צמחוני

סלט פרוסות חצילים ברוטב מיוחד וטעים

 


צביה אורן

 

חציל אפוי בתנור!
איך אפשר בשבת בלי חציל?

מאת צביה אורן

המרכיבים –

1-2 חצילים שטופים
לחתוך לפלחים עגולים
להכין תבנית אפיה עם ניר אפיה
להניח את כל הפרוסות
להכין צלוחית 3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור לערבב היטב
ולהבריש עם מברשת סילקון כל פלח מדני הצדדים עם התערבת שבצלוחית.
להכניס לתנור200 מעלות
עד להשחמה.
להוציא מהתנור ולקרר.
מכינים רוטב –
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית
מעט מלח, פלפל שחור
כפית סילאן
1/2 כפית חרדל דיז’ון
1/2 כפית סחוג חריף.
לשקשק חזק
להעביר את החצילים לקערה
לזלף עם הרוטב מסביב
לקצוץ פטרוזליה דקה דקה
2 גבעולי בצל ירוק או עירית
2 שיני שום פרוסים דק
לעטר את החצילים עם הפטרוזיליה הבצל והשום.
לתת לטעמים להיספג.
הפעם טעים במיוחד בזכות הרוטב.
ממליצה.

2 תגובות על “סלט פרוסות חצילים ברוטב מיוחד וטעים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *