רולדה אוורירית
מאת – מירי משה
המתכון ל2 רולדות:
המרכיבים –
8 ביצים
1.5 כוסות סוכר
כף מיץ לימון
רבע כוס שמן
1.5 כוסות קמח
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
5 כפות אינסטנט פודינג וניל / שוקולד
שמנת מתוקה להקצפה או שמנת צימחית להקצפה
אופן ההכנה-
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים,
כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים בהדרגה ובזרם דק את הסוכר תוך כדי הקצפה.
מוסיפים בתנועות קיפול ובהדרגה את שאר המצרכים כולל 8 חלמונים.
משמנים היטב נייר אפיה ומשטחים את הבלילה ב2 תבניות גדולות.
אופים בחום 180° בתנור שחומם מראש (חשוב) 8-10 דקות. (העוגה אמורה להשחים רק מעט. שימו לב לא לאפות יותר מידי- מה שיגרום לעוגה להתקשות ולהשבר בגלגול).
מוציאים מהתנור, מניחים מעל העוגה נייר אפיה חדש ומעל תבנית נוספת והופכים הכל יחד.
מקלפים בזהירות את הנייר שאפינו איתו את העוגה.
מגלגלים עם הנייר אפיה (החדש), עוטפים עם מגבת ומניחים לקירור.
כשהעוגה הצטננה, פותחים ומורחים את קצפת.
(מקציפים שמנת מתוקה או שמנת צימחית להקצפה עם האינסטנט פודינג וניל / שוקולד עד שמוקצף).
משאירים מעט קצפת לציפוי, מגלגלים ומצפים מבחוץ.
אפשר לקשט מעל בשוקולד/ תותים/ סירופ/ א. סוכר, פקאן/ סוכריות ושאר קישוטים שאוהבים…
לשמור בקירור.
תהנו😋