קטגוריות
בשר

לחמניות באן עם בשר מפורק – ארוחה מושלמת

שרה דוידי
שרה דוידי

אומנם השקעה אבל שווה את כל העבודה
לחמניות באו כמו במסעדה אסיאתית .
לחמניות באו שהבת שלי הכינה, מפתיעות רכותת וטעימות.
מאת –  שרה דוידי 
המרכיבים-
לבשר מפורק-
קילו בשר מספר 5
2 בצלים חתוכים לרצועות
5-6 שיני שום
2 פלפל צ’ילי אדום חתוך
4 פרוסות ג’ינג’ר חתוכות לרצועות
3 כפות סוכר חום
1/3 כוס סויה
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל
4 כפות שמן
1/2-3/4 כוס מים חמים
אופן ההכנה-
מטגנים מעט את הבצל עם 2 כפות שמן עד לחריכה קלה, ומוצאים אותו לצלחת.
מוספים לסיר 2 כפות שמן נוספות וצורבים את הבשר עד שהוא סגור מכל הצדדים.
מוסיפים את הבצל ושאר המרכיבים, מביאים לרתיחה 2-3 דקות ומעבירים לאש הנמוכה ביותר.
מבשלים במשך 3 שעות עד שהבשר מתפרק בנגיעה קלה.
לחמניות באן המתכון –
1/2 ק”ג קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
כף מלח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כף שמן
1 1/4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה –
בקערת המקסר מניחים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, סוכר ומלח
בקערה קטנה מניחים את השמרים יחד עם מעט מכמות המים שבמתכון וממתינים 10 דקות.
מוסיפים את השמרים, המים הנותרים והשמן לקערה עם הקמח ולשים במשך 8-10 דקות. הצדק צריך להיות רך.
מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים ומתפיחים לכשעה עד שעה וחצי.
חותכים ריבועים קטנים של נייר אפייה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל2 חלקים, ומגלגלים מעט עד ייוצרות גליל. חותכים כל גליל ל 8 חתיכות ( תלוי בגודל הרצוי).
מכל חתיכה יוצרים עיגול, מניחים על ריבוע נייר אפייה ומתפיחים שוב לשעה.
כשהכדורים תפוחים מרתיחים מים בסיר ומעל מניחים סיר במבוק.
כשהמים רותחים מניחים בערך 4 לחמניות בסיר (לי יש את הסיר הקטן, למי שרוצה לעשות כמות ביחד ניתן לקנות עוד סיר ולהניח אחד על השני)
הלחמניות מוכנות תוך 10-13 דקות, תלוי בגודל שלהן.
אני עשיתי כמות כפולה, נשאר והקפאתי.
סלט אסייתי-
כרוב לבן חתוך לרצועות
כרוב אדום חתוך לרצועות
בצל סגול חתוך לרצועות
עלים שלמים מחצי חבילה של כוסברה
גזר, קולרבי וסלק חתוכים לרצועת דקות דקות (לעצלנים כמוני יש לקט מוכן בסופר)
רוטב-
כפית וחצי שמן שומשום
מלח
מעט חומץ אורז
מעט שמן זית
לימון סחוט
ותכלס כול תיבול שעולה לכם על הדעת, יוצא מושלם ביחד)
אני מרחתי גם מעט איולי שום, יוצא שלמותתתת!!!
בתאבון !!!!
שרה דוידי קוסמטיקה מתקדמת

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *