קטגוריות
חגים טבעוני עוגות עוגות פרווה ראש השנה

רולדות בקלאווה קל להכנה

ליזט יחיאל

בקלאווה – מאת  – ליזט יחיאל

המרכיבים-
חבילת בצק פילו מצונן של שמרית
400 גרם אגוזי מלך ניתן להוסיף חצי פיסטוקים
4 כפות סוכר וכף קינמון.
 בערך 150-200 גרם חמאה או מרגרינה /שמן מומסת
אופן ההכנה –
לטחון אגוזים ולערבב עם סוכר וקינמון
להניח עלה של פילו להבריש בחמאה להניח מעל עלה נוסף ולהבריש בסך הכל 3 עלים לכל רולדה לשים בקצה 4 כפות מהאגוזים ולגלגל לרולדה לרפד תבנית אפיה להניח את הרולדות בתבנית .
לחתוך לפני האפיה עדיף
לאפות בחום 180 מעלות עד להזהבה.
סירופ-
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
להרתיח להוסיף מעט מיץ לימון וכמה טיפות מי וורדים לבשל על הגז כרבע שעה עד שמסמיך לקרר ברגע שהבקלוואה מוכנה להוציא מהתנור ולשפוך את הסירופ כשהוא קר
ליזט יחיאל
צילום – ליזט יחיאל

 

22 תגובות על “רולדות בקלאווה קל להכנה”

תודה רבה על השיתוף נראה מעולה

האם ניתן להמיר את הסוכר בסירופ למשל מייפל טהור ובאיזו כמות?

שלום רב
מתי אני חותכת את הרולדות?
לפני דאני מכניסה לתנור או אחרי?
אם אחרי, כשזה עדיין חם או לחכות שיתקרר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *