סיר לשבת של דג טונה מאת – בתאל פרץ.
המרכיבים –
חצי קילו או יותר דג טונה(אפשר כל דג אחר )
1 גמבה
1 פלפל חריף/פלפלים חריפים יבשים
1 גזר
1 תפוא
חופן גרגירי חומוס מבושלים /או פול ירוק קפוא
כף וחצי פפריקה מרוקאית בשמן
כף כורכום
חצי כף מלח
חצי כף כמון
חצי צרור כוסברה
אופן ההכנה –
לשלוק את הדגים במים חמים ולסנן להמליח ולסחוט מיץ לימון.
בסיר שטוח ונקי לשים שמן ולטגן את רצועות הגמבה
הפלפל החריף והשום.
לאחר מכן להוסיף את רצועות הגזר ותפוא,
החומוס או גרגירי הפול.
לתבל,
להוסיף את הדגים ולמלא מים כגובה הדגים.
לקצוץ את הכוסברה, ולשים בנדיבותתתת מעל הדגים.
בישול על אש נמוכה כארבעים דק׳
שבת שלום , בתאבון!!!