רולדה מעלפת שהכינה – מעיין אחוול אטיאס המוכשרת
מתכון לרולדת ריבת חלב
מתכון של אופירה פחימה יחיא האלופה!
מתכון לרולדת ריבת חלב
המרכיבים-
לרולדה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
4 כפות שמן
כוס קמח
אופן ההכנה –
להפריד את הביצים , להקציף חלבונים עם כוס סוכר וסוכר וניל , להוסיף חלמונים שמן , ובסוף להוסיף קמח .
את תבנית התנור יש לרפד בנייר אפייה , לשמן את הנייר ולפזר מעט סוכר .
לצקת את הבלילה וליישר .
לאפות ב 180 מעלות בערך 12 עד 15 דקות .
בעוד הרולדה חמה לקחת מגבת להניח על הרולדה ולגלגל עם הנייר אפייה. ולהשאיר עד שיתקרר .
הכנת הקרם –
500 גרם שמנת לקצפת
3 כפות סוכר ולהקציף דקה , לעצור להוסיף 7 כפות ריבת חלב ולהקציף.
עכשיו לפתוח את הרולדה למלא קרם וליישר ( להשאיר גם לציפוי)
לגלגל ותוך כדי להוציא את נייר האפייה , להניח על כלי להגשה לצפות בקרם הנותר.
להכניס צנתר כוכב לשקית זילוף ולהכניס ריבת חלב לקשט ולפזר לקישוט מה שאוהבים , אגוזי ברס , אגוזי מלך .
כאן מעיין קישטה בטופיפי