קטגוריות
Uncategorized

קישואים ממולאים – צמחוני

צילום – אריאלה גולדמן
זה מתכון צמחוני והוא נהדר
קישואים ממולאים ברוטב חמצמץ ❤ /
מאת –אריאלה גולדמן האלופה 
המרכיבים-
4 קישואים עגולים אפשר רק ארוכים לחצות.
2 קישואים מאורכים ,חצויים
מלית :
2 כוסות מידה אורז עגול מבושל חצי בישול עם 3 כוסות מים
1 קופסה קטנה 125 גרם עגבניות מרוסקות במיץ
כף גדושה רסק עגבניות
חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק דק
4 שיני שום כתושות
מיץ טרי סחוט מ 1 לימון בינוני
מלח, כפית פלפל שחור גרוס, כפית פפריקה, חצי כפית כורכום
לרוטב:
לערבב בקערית :
רבע כוס שמן
3 כפות רוטב טריאקי / או סילאן / או רכז רימונים
3 כפות גדושות רסק עגבניות Mutti
מיץ סחוט טרי מ 2 לימונים
כף פפריקה
כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח / אבקת מרק עוף
כפית תבלין מלח לימון
כוס וחצי מים ( אם חסר להוסיף בהתאם)
אופן ההכנה –
לערבב כל המרכיבים של המילוי יחד.
~ לרוקן את הקישואים ולמלא בנדיבות במלית אך לא לדחוס כדי לאפשר לאורז לתפוח ולהתבשל היטב .
~ לסדר את הקישואים בשכבה אחת בסיר
~ למזוג מעל הממולאים את הרוטב ואז להוסיף מים רותחים בהתאם לצורך. מים צריכים להגיע עד שלושת רבעי מגובה הממולאים .
~ להניח צלחת חסינת אש מעל הממולאים כדי שלא יצופו
~ להביא לרתיחה ,להנמיך ללהבה קטנה ולבשל כשעה וחצי .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *