עוגת שיש תפוזים וקוקוס עם שוקולד.
מעולה לשבת הקרובה
מאת – שרה קבבצי
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
1/2 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
כוס וחצי קמח תופח
כוס קוקוס
גרידה מתפוז אחד
100 גרם שוקולד מריר מומס עם כף שמן
לאחר ההמסה להוסיף כף נס קפה.
אופן ההכנה-
להקציף חלבונים לאחר דקה להוסיף כוס סוכר
להקציף לקצף יציב.להוציא את הקצף לקערה אחרת ובאותה קערה של החלבונים להקציף את החלמונים כשתי דקות. להוסיף בזרם דק את השמן, עד שנבלע, להוסיף את המיץ והקמח לסירוגין ולהקציף כמה שניות.
לקחת מקצף החלבונים כשלוש כפות ולערבב עם תערובת החלמונים, את הקצפת שנותרה לקפל בשלוש פעמים לתערובת החלמונים.
לקחת שליש מתערובת העוגה לקערה ולקפל לתוכה את השוקולד המומס.
את התערובת הלבנה למזוג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעל את התערובת של השוקולד עם סכין או קיסם מעץ לקשקש בעדינות.
אפייה 160 בערך שעה. לבדוק עם קיסם.
כל תנור מתנהג אחרת.
ציפוי שוקולד – לא חובה
שוקולד מריר אחד מומס עם רבע כוס שמנת מתוקה/צמחית
או עם 50 גר’ חמאה/מרגרינה.