קטגוריות
טבעוני עוגות פרווה ראש השנה

עוואמה – קינוח עסיסי ומלא מתיקות

שרה יוסף

עוואמה הכינה שרה יוסף
מתכון עוואמה/ יפה סונינו

מתחילים קודם עם הדבש כדי שיספיק להתקרר.

המרכיבים –

לסירופ דבש:

4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
גרעין הל או מעט מי ורדים / לא חובה

בסיר שמים את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס מוסיפים את הלימון ומבשלים כ-20 דקות.

לבצק:
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1 כף קורנפלור
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה-
לערבב את כל החומרים היבשים בקערה ולהוסיף את המים.
לטרוף היטב עם מטרפה ולהתפיח 15 דקות .
אחרי 15 דקות לשים את הבצק להוצאת אויר ושוב מתפיחים 15 דקות.
אחרי שהתפחנו את הבצק מכניסים אותו לשקית זילוף לוחצים טיפה וגוזרים חתיכות בצק לתוך שמן חם אבל לא רותח ומטגנים עד להזהבה.
מכניסים את העוואמה כשהם חמים לתוך הדבש (הדבש צריך להיות קר, להכין אותו עוד קודם שיספיק להתקרר)
משאירים בתוך הדבש 10 דקות וכל כמה דקות מערבבים.
להוציא למסננת ולקשט בפיסטוק גרוס. לא חובה
בהצלחה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *