קציצות פרגית
מאת -Hani Elkobi Hamo
המרכיבים –
700 גרם עד קילו פרגית טחונה.
1 בטטה
1 קישוא
1 בצל גדול
צרור פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות פירורי לחם
מעט מלח ופלפל שחור, ראס אל חנות ופפריקה לפי הטעם.
לרוטב:
1 בצל
2 עגבניות
חופן גזר ואפונה
לתבל במלח ופלפל שחור
כף סוכר או סילאן
כפית פפריקה
מעט כורכום
אופן ההכנה –
לתערובת הקציצות נשים בקערה את הפרגית,
בפומפיה נגרד את הבטטה הבצל והקישוא נסחט ונעביר לקערה.
להוסיף פטרוזיליה קצוצה ואת פירורי לחם.
נתבל לפי הטעם , ללוש הכל ולתת מנוחה חצי שעה.
בינתיים לטגן בסיר בצל ולהוסיף את העגבניות .
להוסיף את תפוא הגזר והאפונה,
ולאחר מכן את המים עד גובה האפונה ולתבל.
ליצור קציצות ולהוסיף כשהמים רותחים.
לבשל כשעה על אש בינונית-נמוכה. לכבות ולחכות 10-15 דק.
בתאבון!