כמות ל25 יח ‘ רוגעלך
מאת – Nava Carmon
המרכיבים לבצק –
500 גר קמח
כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
כף משפר אפיה
100 גרם מרגרינה (אפשר חמאה)
1 ביצה
3/4 מיץ תפוזים או חלב סויה
לעבד לבצק רך ונעים. להתפיח עד הכפלת נפח
המרכיבים למילוי –
100 גר מרגרינה (אפשר חמאה)
100 גר שוקולד מריר
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה –
להמיס שוקולד עם מרגרינה במיקרו, להוסיף קקאו ואבקת סוכר עד שהתערובת אחידה.
לרדד בצק לצורת מלבן כמה שניתן, למרוח את המלית על שני שליש מהבצק.
לקפל את השליש הריק על האמצע ואחר כך שליש מצד שני על האמצע.
לרדד דק כמה שניתן. לחתוך משולשים עם הגלגלת של הפיצה ולאחר מכן מגלגלים לרוגעלך.
מתפיחים עוד כחצי שעה בתבנית, מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
מומלץ להכין סירופ –
1/2 כוס סוכר להרתיח עם 1/2 כוס מים עד שהסוכר נמס ולמרוח על הרוגעלך. בתאבון!