קטגוריות
בשר הבלוג של יובל חגים קציצות ראש השנה

קציצותתת של סבתא

קציצות של סבתא שרה ז”ל
מאת – קרן ביטון
המרכיבים –
לתערובת קציצות:
קילו בשר טחון
אפשר להוסיף שומן כבש טחון זה מעשיר את הטעם
1 בצל
1 תפוח אדמה
צרור פטרוזיליה וכוסברה
חופן שמיר
2 פרוסות לחם שהרטבתי סחטתי וקצצתי .
תיבול :
ראס אל חנות
פפריקה
כמון וקצת טריאקי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה –
טוחנת הכל במעבד מזון .
לשה מעט את התערובת ונותנת לתערובת לנוח כמה שעות או לילה שלם.
אחכ מטגנת בבלילה של ביצה עם התבלינים ששמתי בבשר.
מכינה קערה עם סולת ועם קצת מלח ופפריקה.
יוצרת קציצות עגולות וטיפה משטחת.
טובלת קודם בסולת ואחכ בביצה המתובלת,
מטגנת עד גוון זהוב.
לאחר מכן לוקחת סיר רחב ונמוך
שמה שמן בנדיבות ,
ומתבלת בפפריקה מתוקה ראס אל חנות קצת כמון וטריאקי וכמובן מלח ופלפל .
מוסיפה 2 כוסות מים מביאה לרתיחה ושמה את הקציצות
לאחר שהסיר רותח.
מעבירה לאש הכי נמוכה בגז לעוד 30 דקות בתאבון !

אין תיאור זמין לתמונה.
צילום – קרן ביטון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *