תבשיל קינואה, מקור עשיר למגוון ויטמינים ומינרלים, עשירה במגנזיום, אשלגן , אבץ ברזל ועוד…
סיבות טובות להתחיל לאכול קינואה
החל מלהכין כתוספת לסלט ולהכנת תבשיל.
מאת – צביה אורן
המרכיבים-
2 כוסות קינואה, מושרים ללילה במים.
למחרת לשטוף היטב ולסנן.
מעבירים לסיר,
עם 3 כוסות מים מהברז,
1/2 כפית כורכום
3 כפיות מלח ורוד הימלאיה.
1/2 כפית פלפל שחור, 2 כפות שמן זית.
1 כף שבבי בצל אפוי, מערבבים היטב.
ההכנה –
בפומפייה גסה מגרדים
1 גזר
1 קישוא
1 פלפל אדום קטן חתוך לרצועות קטנות, לערבב
הכל היטב,
סוגרים עם מכסה.
ומתחילים לבשל.
ברתיחה הראשונה לערבב עם מזלג, ליישר, להנמיך את האש, על אש נמוכה.
עד שהכל נעשה רך.והמים יתאדו.
מורידים מהאש.
משאירים כרבע שעה שיתקרר.
עם מכסה מעליו.
ואז מוכן לאכילה , טוב לכל תוספת ולכל מילוי.
טעים ובריא במיוחד.והפעם אסביר מדוע יש צורך להשרות קינואה במים במשך הלילה, כבר למחרת תראו כמה המים צבעם כהה
לשטוף כמה פעמים עד שהמים נקיים.
וההסבר כי יש לו טעם מר , ואפילו טעם סבוני
הכי חשוב ולא בריא שהוא מכיל סאפונינים שזה עם מים יוצר קצף, ולכן הכינו כפי שהסברתי.
אבל לא לוותר יש לו חלבון מלא ומאד בריא.