חלת דבש עגולה זה המנהג להכין לכבוד ראש השנה
מאת – שגית גבאי
המרכיבים-
2 חלות
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
שליש כוס שמן
2 ביצים
רבע כוס דבש
כף מלח
כוס וחצי מים
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר ננפה את הקמח – נוסיף את כל המרכיבים ונלוש 10 דקות. אם חסר מים תוסיפו קצת. בצק נעים ורך לא נוקשה.
נתפיח שעה
נחלק לכדורים שווים בגודלם בערך 100-120 גרם.
נסדר בתבנית עגולה – קוטר 28 או 26
התפחה של חצי שעה
מריחה של ביצה עם קצת מים ודבש.
אפייה 180 מעלות חצי שעה
נמרח דבש מהול במים מעל החלה.
חלת דבש עגולה מנהג להכין בראש השנה