קטגוריות
חלבי עוגות עוגות שוקולד

עוגת שוקולד אגוזים עם קצפת שוקולדית עוגה ללא גלוטן

Riki Cohen Wandratsch

עוגת שוקולד ואגוזים עם קצפת קרם שוקולד

המתכון באדיבות – ריקי כהן
תבנית קוטר 26

 

המרכיבים-

לתחתית שוקולד אגוזים:

150 גרם שוקולד מריר
3 כפות ליקר שוקולד/ או ברנדי
5 ביצים מופרדות
⅔ כוס סוכר
100 גרם אגוזים טחונים
2 כפות קקאו
2 כפות קורנפלור
לקרם שוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה ( חלבית או צמחית )
2 כפות גדושות אבקת סוכר
250 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה –

הכנת-תחתית העוגה:
ממיסים שוקולד עם הליקר או ברנדי לתערובת חלקה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף סמיך ויציב. מוסיפים חלמונים ומערבבים בעדינות לאיחוד. מוסיפים אגוזים וקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים קלות לתערובת אחידה.
שמים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות למשך כ 30 עד 35 דקות. משחררים בסכין את דפנות העוגה ומצננים ( העוגה תשקע קצת).
מכינים קצפת שוקולד:
מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים שוקולד מומס ומקציפים במהירות נמוכה או מערבבים ידנית לתערובת אחידה. משטחים את הקצפת מעל תחתית העוגה ומקררים לשעתיים לפחות.
לקישוט אפשר לזלף שוקולד מריר מומס או לקשט בחטיפי שוקולד שאוהבים

עוגת שוקולד אגוזים עם קצפת שוקולדית עוגה ללא גלוטן

Riki Cohen Wandratsch

4 תגובות על “עוגת שוקולד אגוזים עם קצפת שוקולדית עוגה ללא גלוטן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *