קטגוריות
Uncategorized הבלוג של יובל חגים חלבי צמחוני

מאפה תפוחי אדמה ובטטה מוקרם

 

מתכון מהמם לשבועות❤️
מאת – ליטל אשואל

המרכיבים –
5 תפו”א לבן פחות או יותר באותו גודל
4 בטטה פחות או יותר באותו גודל
1 מיכל שמנת לבישול
1 גביע קוטג
1 ביצה
1 קןביית בולגרית
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית אבקת שום גבישי
1 כפית צ’ילי גרוס
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור

חופן בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה –
פורסים תחילה את תפו”א לפרוסות דקות וכמה שיותר שוות.

שמים בסיר ומכסים במים, ומרתיחים ל20 דקות לא יותר! מסננים ומקררים מעט.

בנתיים פורסים גם את הבטטות לפרוסות דקות וכמה שיותר שוות.

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, פרוסות תפו”א ובטטה בתפזורת, אחד אחד צמודים צמודים.

בקערה מערבבים: שמנת לבישול, קוטג, בולגרית, צהובה,ביצה, אבקת שום, צ’ילי גרוס, מוסקט מלח ופלפל ויוצקים עם כף על תפוחי האדמה והבטטה בתבנית.

למה עם כף? אם ננסה מהקערה פיזור הרוטב לא יהיה שווה ולכן בסבלנות עם כף לצקת על כל התבנית.

מגרדים מעל פרמזן.

שימו לב❤️
המוקרם הזה דורש סבלנות!
אפייה של שעה וחצי ב180 מעלות.

מוציאים מהתנור ומקשטים בחופן בצל ירוק

צילום – ליטל אשואל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *